logo Studio Husslage

Nieuw jaar, nieuwe kleur!

 

Over de nieuwe trendkleuren voor 2017 worden jaarlijks een hoop voorspellingen gedaan. Er zijn door verschillende trendwatchers weer een aantal prachtige paletten voorgesteld, met vaak nog mooiere namen; tijdloos elegant, natuurlijke ruimte, verandering, ontdekking, zelfverzekerd, samengesteld en comfortabel.

De bekende verfmerken roepen elk jaar een ‘kleur van het jaar’ uit. Om hier wat orde in te scheppen hebben we de kleuren van 2017 even op een rij gezet;

Bij Histor heet deze kleur ‘Dorade’, bij Flexa ‘Denim Drift’ en bij Sigma Coatings ‘Violet Verbena’. Dorade is een rustige violet-grijs, Denim Drift een zachte blauwgrijze kleur en Violet Verbena is een beetje paars, een beetje grijs en een vleugje blauw. Verassend om te ontdekken dat de 3 verfmerken eigenlijk alle drie in dezelfde richting zitten met hun kleur. Alle 3 hetzelfde frisse en kalme gevoel, alle 3 passend bij de verschillende trending kleur thema’s.

Pantone roept ook ieder jaar een kleur van het jaar uit, bij hen heet deze dit jaar ‘Greenery’, een compleet andere kleur dan die van de verfmerken! Greenery is een frisse geelgroene kleur die terug pakt naar de natuur, waarmee ze inhaken op de trend naar meer behoefte aan rust en groen om ons heen.

Ook volgens Nederlands bekendste trendwatcher Lidewij Edelkoort worden vooral de natuurlijke kleuren belangrijk en krijgen de blauwen en groenen een prominente rol, maar ook bruin en wit zullen in alle paletten terug komen.

“Bruin is het nieuwe zwart”

Het valt te verwachten dat we de uitgeroepen kleuren vanaf nu vaak in de nieuwste interieur trends, architectuur, mode, cosmetica en grafisch design terug gaan zien. Ik ben benieuwd waar we ze allemaal tegen gaan komen!

Leave a Reply