logo Studio Husslage

Pastels.

Eindelijk! De lente is begonnen! Een fris en vrolijk seizoen, waar wat ons betreft ook frisse en vrolijke kleuren bij horen; zachte pastellen.

In samenwerking met food fotograaf Iwan Bronkhorst werken we aan een portfolio waarin we verschillende ‘Food Moods’ presenteren. Met ons concept ‘Food Moods’ willen wij verschillende sferen en thema’s laten zien die toe te passen zijn binnen de food fotografie. De bedoeling is dat deze ‘Food Moods’ uiteindelijk een uitgebreid overzicht aan verschillende soorten foodstyling bevatten, waaruit de klant een keuze kan maken wanneer we de fotografie bespreken.

Stijlen die we aan het uitwerken zijn, zijn onder meer industrieel, brocante, grafisch, zomers, of bohemian.

Onlangs hebben we voor een klant een foodstyling met een Afrikaans tintje gedaan, en voor een andere klant moesten de foto’s juist een puur Hollandse uitstraling hebben. Allebei een ontzettend leuk thema om aan te werken, met een prachtig resultaat.

De styling door Husslage & Blouw bevat zoveel mogelijk props en ondergronden uit onze eigen collectie. Om alles een unieke en persoonlijke touch te geven, vinden wij het ook leuk om items zelf te produceren: een handbeschilderd servies, een zelfgemaakte achtergrond en natuurlijk tableware (servetten, tafelkleden, etc) bedrukt met een dessin van ons eigen ontwerp. Op deze manier krijgt een food foto net dat beetje extra.

Maar een goede food foto valt of staat natuurlijk met het uiteindelijke beeld dat de fotograaf ervan schiet; goede belichting, een bijzondere invalshoek…de fotograaf en de stylist zorgen samen voor het perfecte smakelijke plaatje.

De komende tijd gaan wij verder met het in beeld brengen van allerlei lekkers…in diverse Food Moods natuurlijk.

Hier zie je een impressie van het echte lente gevoel: Food Mood Pastel. Krijg je opeens ook zo’n zin in zoetigheid?

Leave a Reply