logo Studio Husslage

Blog_4_foodcolors4-

Making of….dessins!

Een belangrijk deel van het werk van Husslage & Blouw bestaat uit het maken van dessins. Naast onze persoonlijke toepassingen van deze dessins (bijvoorbeeld op onze kalender van 2016, of op tableware dat we gebruiken voor food fotografie), is het ook mogelijk de dessins voor andere toepassingen te gebruiken. Bijvoorbeeld in het interieur; de dessins kunnen op textiel gedrukt worden, waarvan dan bijvoorbeeld kussens gemaakt worden. Of een meubel mee wordt gestoffeerd. Ook is het mogelijk om hiermee een uniek behang te maken.

Ik neem jullie mee voor een blik achter de schermen bij een van onze collecties. Deze collectie heet ‘Food Colors’  Het thema ‘Food future’ is voor mij de inspiratiebron geweest voor deze collectie. Ik heb mij verdiept in die toekomst. Wat betekent eten voor mensen. Hoe ontwikkelt zich dit. Wat is belangrijk. Zijn er ook trends waar te nemen. Tijdens dit onderzoek besefte ik dat het voor veel mensen steeds belangrijker wordt om te weten waar hun eten vandaan komt. Hoe het is geproduceerd, onder welke omstandigheden, en og het eten bewerkt is. Ik denk dat er steeds meer behoefte bestaat aan puur en echt eten. Een trend die al enige tijd gaande is, en steeds meer zichtbaar wordt in bijvoorbeeld restaurants. Maar ook in de supermarkten – en dus op je bordje thuis-  zie je dit steeds meer terug.

Goed. Puur & Eerlijk dus. Maar we hadden het over dessins! Hoe maak je een vertaling naar een dessin? Ik ben verder gaan denken over die begrippen. Ook het dessin zou dan puur moeten zijn. In pure kleuren bijvoorbeeld, en in een eenvoudige vorm. Dat pure van de kleur, dat zou ik kunnen proberen te verkrijgen door natuurlijke kleurstoffen te gebruiken. En om bij het thema te blijven: kleurstoffen uit voedsel.

En zo is langzaam deze collectie ontstaan. De kleuren die sommige voedingsmiddelen afgaven waren erg verassend en gaven heel veel mooie toon-op-toon tinten. Echt een ontdekking. Van knalgele kurkuma tot dieppaarse bosbes, van donkergroene zeewier tot warmrode ui….een scala van kleuren kwam tevoorschijn, en nog heb ik lang niet alles uitgeprobeerd. De stoffen die ik gekleurd heb, heb ik ingescand, en van daaruit ben ik de dessins gaan ontwerpen. Bij deze collectie heb ik als toepassing theedoeken gebruikt, maar natuurlijk zijn ook andere toepassingen goed denkbaar.

Hierbij een impressie van onze collectie Food Colors….enjoy!

Leave a Reply